Biografie
Door Eileen Crossman

‘Als het regent in de bergen’ is een levensbeschrijving van J.O. Fraser waarin de kracht van het gebed en een biddend thuisfront centraal staan.

James Fraser was pas 22 jaar toen hij een veelbelovende carrière de rug toekeerde en naar China ging. Al bij zijn eerste ontmoeting met mensen uit de Lisu-stam in de provincie Yunnan voelde hij zich meteen in liefde tot hen aangetrokken. Het was zijn levenswerk hen tot Christus te brengen en hen te leiden tot geestelijke volwassenheid.

Zijn dochter Eileen Crossman brengt hem opnieuw tot leven voor hedendaagse lezers. In deze prachtige biografie, waarin ze veel brieffragmenten van haar vader zelf verwerkte, laat ze zien waarin het geheim van zijn succes schuilt.

Recensie
Door Christiane Cousinne

Het geheim van zijn succes ligt ongetwijfeld in de kracht van het gebed. Dat maakt dit boek zo bijzonder! James Fraser onderhield een goede communicatie met zijn biddend thuisfront. Hij schreef hen om de drie weken een gebedsbrief. James zelf bracht uren op zijn knieën en bad intens voor bevrijding van de Lisu mensen. Aan de andere kant van de wereld, mijlen ver, bleven mensen volharden in het gebed. Hierdoor is James Fraser in zijn bediening staande gebleven. Ook was God aan het werk onder de Lisu-stammen. Velen Lisu’s zijn tot geloof gekomen en gemeenten werden gesticht.

Door het gebed mocht de oogst binnengehaald worden. Nu iets meer dan 100 jaar later, zijn er nog steeds bloeiende gemeenten onder de Lisu’s die zelfredzaam zijn en die evangeliseren onder hun eigen volk. Lees meer.

Een boeiend levensverhaal van een van de pioniers van CIM (China Inland Mission) en een getuigenis van Gods werk in China.

Een persoonlijke noot: Ik heb dit boek enkele jaren geleden van het begin tot het einde met veel vreugde gelezen. Voor mij persoonlijk was dit boek een eye-opener. Ik was diep getroffen door de trouwheid waarmee James Fraser het contact onderhield met zijn thuisfront. Het heeft mij gestimuleerd om nog trouwer te zijn in het delen van gebedsonderwerpen zowel voor mijn persoonlijke achterban als voor mijn bediening. En dit principe heb ik ook aan kandidaat zendingswerkers mogen doorgegeven.

Warm aanbevolen voor wie een hart voor zending heeft. Maar het is zeker eveneens een aanrader voor zendingswerkers en hun thuisfront. De rijke geestelijke lessen, die in dit boek beschreven zijn, zijn een hulp om het onderlinge contact en samenwerking optimaal te houden.

als-het-regent

Bestelformulier

Start typing and press Enter to search